Onze club werd opgericht op 25 mei 1992.Rob Lenaers, Ward Reekmans, Dirk Jacobs, Ronny Bellings en Erno Sourbron waren de initiatiefnemers. Ook een recreatieafdeling werd opgericht olv Willy Mesotten en Erno Sourbron.

En startende club begint natuurlijk in de laagste afdeling, nl derde provinciale. In het begin werd de ploeg getraind en gecoacht door mede-oprichter Dirk Jacobs. Later werd hij opgevolgd door Guy Bormans en na enkele seizoenen werd de promotie naar tweede provinciale afgedwongen. In het seizoen 95 – 96 eindigde BS op de derde plaats in die afdeling. Het waren de jaren van hechte vriendschap en dikke embiance in ons clublokaal De Drie Pistolen . Met zwaargewichten als Bart Hoeven, Sus Vanderstraeten en Wim Alenus was dat niet moeilijk.

Khalid Assecour en Roger Van Gossum werden de volgende trainers. Met Khalid promoveerden we naar eerste provinciale.

In het seizoen 98 – 99 volgde de degradatie naar tweede maar dat was maar voor één seizoen. Roger Deprez , in zijn eigen gekende stijl, loodste de club naar de eerste plaats maar stopte toch vooraleer het seizoen beëindigd was!

Met Samer Assecour als trainer werd de promotie naar landelijke afdeling afgedwongen in het seizoen 2001 - 2002 . Het waren hoogdagen voor de club met oa een uitstap naar Bellewaerde met de kandidaten van de Miss Belgium Beauty verkiezingen.

Er kwam een tweede landelijke bij maar BS wist zich te handhaven in eerste landelijke. .Topmatchen tegen Zolder en Hasselt werden thuis gewonnen voor meer dan 300 toeschouwers en Piet Hoogmartens kreeg bij ons de kans om na lang blessureleed terug naar zijn beste vormpeil te groeien .

Het financiële plaatje woog ieder jaar zwaarder op de club en na het seizoen 2005 – 2006 werd beslist om , financieel nog kerngezond, terug naar de provinciale reeks te gaan. Met Ronny Bellings als trainer ontglipte de promotie op de slotdag in As maar vorig seizoen was het raak. In 2008 – 2009 startte de club terug in eerste provinciale.

In onze kleurrijke geschiedenis moeten we zeker vermelden wat we enkele keren matchen speelden tegen Amerikaanse collegeploegen waaronder het Cardinal Stritch College uit Milwaukee. Spelers en begeleiders verbleven bij gastgezinnen Onze B ploeg werd in derde provinciale drie maal kampioen; met kleppers als Bellings, Bams en andere Hayens kon dit met een minimum aan training.

Onze recreatie amuseert zich nog iedere woensdagavond en sommigen verblijven langer in de kantine dan op het basketterrein.

Na het eerste seizoen werd ieder jaar opnieuw een BS t shirt uitgebracht dat verkocht werd , niet alleen aan de leden , maar ook aan verzamelaars van ver buiten de club.

Op de jaarmarkt wordt iedere keer de nieuwe t shirt voorgesteld en verkocht , de dorstigen kunnen zich laven aan onze lekkere , zelfgemaakte sangria.

De dinnerclub is ook een traditie binnen de club: twee keer per seizoen gaan we gastronomisch en dit aan een prijsvriendelijk tarief.

De jaarlijkse eetdag, met Luc Haenen als traiteur, vindt normaal gezien plaats op de laatste zondag van september. Ook de spaghettiliefhebbers worden één keer per jaar verwend met lekkere pasta aan zeer democratische prijs.

BS is een nog vrij jonge club met al een rijke geschiedenis en hoopt nog wat jaartjes door te gaan.

Ondertussen zijn wij al 25 jaar oud en dat vierden we op zaterdag 14 oktober 2017.