Hades B - Black Sheep A: 91 - 77

Deze moeilijke verplaatsing tegen een agressieve thuisploeg ging aanvankelijk de goede kant op met oa scores van Tom, Marco en Lander. De grootste voorsprong stond met 12 – 25 op het bord. Toen de Kiewit boys hun vizier op scherp stond werd de kloof snel kleiner en balverlies brachten de ruststand op 43 – 45. Na de herneming liep BS achter de feiten aan en even was er hoop toen BS terug tot op drie punten kwam : 76 - 73. Hades stoomde echter opnieuw door naar een verdiende overwinning. Sterke match van Tomas.


PUNTEN: Marco 7, Lander 10, Gertjan 4, Tom 13, Tomas 19, Cees 2, Sander 8, Joris 2.


Black Sheep A - Hasselt C: 93 – 73

Zonder speler trainer Wim miste BS de start en kon dankzij driepunters van Tom in het zog van de bezoekers blijven ( 16 – 20 ) Dan kwam Lander onder stoom en ook Marco liet zich gelden onder de korf. Rust 43 – 32. Nadien een zelfde scenario met Yenthe in een glansrol. Collectief stoomden onze schapen door naar een ruime en verdiende zege.


PUNTEN:
Marco 18, Joris 4, Tom 13, Yenthe 17, Lander 22, Sander 6,Tomas 7, Mike 6.


Black Sheep A - Genk A: 71 – 90

De nederlaag in Hades heeft blijkbaar zijn sporen nagelaten. De bezoekers werkten af aan een hoog percentage en liet BS in de eerste periode al ter plaatse: 15 – 28. In een tweede en betere periode kon die achterstand gemilderd worden tot 3 punten
maar het duo Breemans – Martin zorgden voor 36 – 43 ruststand.
Ook na de pauze kon de thuisploeg de kloof niet dichten tegen een collectief beter Genk, de driepunters van Tom ten spijt.De laatste herneming was er teveel aan zodat de eerste thuisnederlaag nog zwaardere cijfers kreeg. Op alle vlakken was Genk de
betere en dat is BS dit seizoen nog niet vaak overkomen. Lander , gekwetst, was afwezig.


PUNTEN: Tom 22, Tomas 12, Sander 11, Wim 7, Mike 3, Cees 5, Marco 4, Yenthe 5, Gertjan 2.

 

Black Sheep A – Zonhoven A:  75 – 53

Aanvankelijk kon de rode lantaarn goed mee omdat BS niet agressief genoeg verdedigde. Gertjan,Lander en Marco vonden de goede richting niet ( 14 – 15) en aan de rust was alles nog mogelijk: 31 – 28.

Na de pauze kwam Lander wel onder stoom en werd er collectief veel beter gespeeld. De bezoekers kwamen nog moeilijk tot scoren, zo maakte Tom in de laatste periode 16 punten en dat waren er twee meer dan gans Zonhoven. Goede tweede helft met Tom als absolute uitblinker!

Punten: Tom 28, Lander 14, Marco 10, Mike 4, Cees 2, Wim 8, Tomas 9

 

Black Sheep A - Optima B: 71 – 62

Een gekwetste Tom speelde maar enkele minuten maar gelukkig was Mike tijdig aanwezig voor deze match. De bezoekers schoten uit de startblokken met vier op vier driepunters ( 2 – 12 ) Na een time-out herstelde BS het evenwicht langs Tomas, een sterk afwerkende Mike en een kwikzilverig Lander. Rust: 38 - 32 . Nadien kon de thuisploeg geen definitieve kloof slaan en Optima nam zelfs even de leiding. Wim kwam op het terrein en stelde orde op zaken aan de vrijworplijn.

Punten: yenthe 3, Lander 14, Gertjan 4, Tomas 13, Marco 10, Mike 11, Tom 5, Wim 11

 
Maasmechelen B -  Black Sheep A: 74 - 73

De thuisploeg nam,de betere start dankzij 3 driepunters op rij  21-14. In de 2de periode scoorde een uitstekende Yente  aan de lopende band en met 3 bommen van Tom bereikten wij de rust met 10 punten voorsprong 31 - 41.
Een tam Black Sheep liet de thuisploeg terug in de match komen en het werd spannend tot op het einde. Tom viel nog uit in de 3de per. en een  spijtig misverstand bij een inworp voor ons op 14 sec. van het einde was de wedstrijd gespeeld.
De heen match wonnen wij met 1 punt  - nu verloren wij met 1 punt. Sportieve wedstrijd en een goede leiding.

Punten: Yente 21, Gert-Jan 2, Tom 11, Kevin 2, Marco 10, Mike 8, Tomas 10, Wim 9, Joris
 
 
Gems A - Black Sheep A: 72 - 77

Deze derby kende een zeer sportief en spannend verloop. Via een onhoudbare Lander namen wij de betere start 18-23. Ook de 2de periode was voor Black Sheep dankzij Marco ondanks fel verweer van de thuisploeg met Vandevordt als uitblinker.
Rust 35-43.  Na de pauze sloeg een collectief beter Black sheep eerst een kloof van 19 punten maar Gems kwam nog terug tot 10 p. in de 3dr per. 51-61. In een spannende slotfase lieten wij Gems niet meer terugkeren daarvoor zorgde Tom voor met
3 bommen op rij. Verdiende overwinning en een goede leiding.

Punten: Mike, Yente, Tom 15, Marco 23, Lander 16, Gert-Jan 3, Steve 2, Wim 18
 
 
Black Sheep A - Stevoort C: 69 - 56

Dit duel voor de tweede plaats werd na een aangename match verdiend gewonnen door de thuisploeg. Een vlot scorend BS sloeg in de eerste periode een kloof: 24 – 18 via oa drie bommen van Tom.

Zonder Sander en Lander en met een zieke Wim konden de schapen de voorsprong niet vasthouden, rust : 41 – 37.

Na de pauze werd overgeschakeld naar zonedefense met de nadruk op bezoeker Quintiens niet vrij te laten shotten. Dat rendeerde en via een collectieve prestatie met Tom en Marco in een hoofdrol werd de ongeslagen thuisreputatie in ere gehouden. Gertjan viel nog gekwetst uit en Joris speelde sterk onder de borden.

Punten: Gertjan 5, Yenthe 8, Tom 21, Marco 16, Thomas 5, Mike 5, Joris 2, Wim 7.
 
 
Black Sheep A  -  Peer A:  79 – 71

Gesterkt door vijf zeges op rij bleek Peer een geduchte tegenstander. Twee vlot scorende ploegen zorgden voor een uitstekende partij basket. Een kwikzilveren Lander en een sterke Marco volstonden niet om een kloof te slaan want ook de bezoekers waren vooral via Kelchtermans trefzeker. (23 - 25) . In de tweede periode verstomde het aanvallend  geweld en kon de thuisploeg een kleine voorsprong nemen: 36 - 34.
Na de pauze ontbond Tom zijn duivels en dropte in een korte periode vier bommen. De bezoekers klampten aan via Kenzeler  en zo bleef het spannend.  In de slotfase loodste Wim zijn ploeg naar de overwinning. Goede leiding met een regen aan driepunters, 11 voor de thuisploeg ( waarvan 7 van Tom ) en 9 voor de bezoekers. BS speelde zonder Sander en Yente, allebei gekwetst.

Punten: Tom 23,  Marco 16,  Gertjan 5,  Lander 14,  Kevin 2,  Tomas 6,  Joris 2, Wim 9,  Mike 2


Genk - Black Sheep A:  82-76

Zonder Sander - Yente  (beide gekwetst) en Tomas (B-pl) speelden onze jongens een goede eerste helft. Daarvoor zorgden Lander in de 1ste per. en Gert-Jan met (4  bommen) voor. Met een voorsprong van 12 punten gingen ze de rust in 36-48.Na de pauze duurde het 7 minuten om ons eerste punt de scoren en kregen een droge 15-0 te slikken. Het werd toch nog een spannend einde en bij een 74-72 misten we de aansluiting en lukte Paulissen 6 punten en stelde de overwinning voor Genk veilig. Het aantal fouten was geweldig voor Black Sheep - Aan de rust hadden wij 1 fout gemaakt en in de 2de helft 6 fouten waarvan 2 in de laatse 30 sec. Totaal 7.

Punten: Lander 23, Wim 14, Marco 10, Gert-Jan14, Joris 2, Kevin 4, Tom 7, Mike 2


Black Sheep A - St Truiden B: 83 - 67

Spannende wedstrijd tot aan de rust 36 -38. Een beter afwerkend Black Sheep maakte in de 3de per. 28 punten en bouwde een voorsprong uit van 13 punten  64 - 51 dankzij een sterke Marco onder het  bord en 3 bommen van Tom.. Wij lieten de bezoekers niet meer in de wedstrijd komen Mike en Yente zorgden daar vooral voor. Spijtig viel Yente op het einde uit en speelde Sander op halve kracht

PUNTEN: Tom 18, Sander 4, Marco17, Yente 12,  Mike 13, Gert-Jan 6, Tomas 9, Wim 4
 
 
Nieuwerkerken A - Black Sheep A: 74 – 57

In een matige patij tussen de nummers één en twee van de rangschikking heeft onze ploeg de kans gemist om NWK een thuisnederlaag aan te smeren. De twee ploegen misten enkele spelers en al snel bleek dat de moeilijke ringen een probleem vormden voor onze afwerking.

De start was uitstekend via een snelle Lander en een sterke Marco onder de borden. De voorsprong van zes punten had na tien minuten groter moeten zijn. In de tweede periode kwam de thuisploeg in de match zowel in aanval als in verdediging. Rust : 42 – 35.

Ook na de pauze bleef de afwerking ondermaats, de shots wilden maar niet binnen gaan. Lander kreeg niets mee, onze afstandskanonnen bleven zwijgen, alleen Wim kon aanvallend nog een vuist maken. De veer was gebroken en in de laatste herneming kwamen er nog overdreven cijfers op het scorebord. Van een gemiste kans gesproken. Marco, Wim en Yente haalden hun normaal niveau.

Punten: Lander 8, Sander 10, Yente 12, Marco 11, Kevin 2, Tom, Gert-Jan en Jord.Black Sheep A - Hades B: 82 – 78

In de eerste periode sloeg de thuisploeg een tienpuntenkloof langs een snelle Lander: 20 – 10. De jeugdige bezoekers waren erg trefzeker en hielde gelijke tred maar konden de kloof voor de rust niet overbruggen. 38 – 30. Na de pauze lukte dat wel en namen ze zelfs de leiding. Wim en Sander zorgden voor weerwerk en het werd een prangende slotfase.

Met nog veertien seconden op de klok bij een 78 – 78 stand nam BS een time - out. Op het eindsignaal dropte Tom zijn derde bom met een bonusvrijworp er bovenop: 82 – 78. Zesde zege op rij en dat werd op gepaste wijze gevierd.

Punten: Wim 19, Lander 15, Sander 16, Yente 12, Marco 4, Tom 11, Mike 5.
 
 
 
Hasselt C - Black Sheep A:  61 - 74
 
Black Sheep speelde een collectieve sterke prestatie tegen onze buren van Hasselt met onze vroegere coach Patje aan het roer. 
De eerste helft ging gelijk op - al hadden wij het betere spel en kon de thuisploeg via 4 bommen op rij gelijke tred houden.
Rust 37 - 37
Na de pauze lukten wij een  0 - 10 en de Hasselt bleek niet in staat de kloof te  dichten. Sportief derby met een goede leiding.
 
Punten: Lander 16, Sander 23, Marco 5, Tom 11, Wim 8, Yente 7, Tomas 4, Gert-Jan, Mike, Kevin

 

Zonhoven A - Black Sheep A: 65 - 90

In de aanvangsminuten kon de thuisploeg even gelijke tred houden met maar moest dan de rol lossen. Lander sneedt als een mes door boter in de lokale verdediging, Tom vlamde driepunters binnen en Sander lepelde op alle mogelijke manieren de bal in de korf. Aan de pauze was alles al beslist en in de tweede helft controleerde BS en kwam iedereen aan bod. Gertjan gooide ook nog wat bommen en Marco was sterk in de rebound. Hélaas geen scores want het wedstrijdblad bleef Zonhoven ..Sterke ploegprestatie!

 

Black Sheep A - Heusden A: 81 – 68

Zonder Sander (knie) en Joris (spierscheur) gaven beide ploegen elkaar aanvankelijk geen duimbreed toe. Dan dropte Tom drie bomen op rijen. Yente deed er nog eentje bovenop. Ruststand : 40 – 30.

BS miste zijn start in de tweede helft en na enkele minuten was de stand weer in evenwicht: 41 – 41.

Een uitstekend Cees en driepunters van Gertjan zorgden ervoor dat de tienpuntenkloof er terug kwam. Onder commando van Wim werd die voorsprong niet meer uit handen gegeven met als toetje een driepunter van Wim vanaf de middellijn. Goede prestatie en een verdiende zege. Goede leiding van de refs.

Punten: Yente 12, Tom 16, Cees 12, Marco 4, Wim 15, Lander 5, Gertjan 11, Tomas 6

 
 
Optima B - Black Sheep A: 68 - 73
 
We begonnen goed aan de wedstrijd via Sander (10 p) maar via 4 driepunters van de thuisploeg gingen we rusten met een achterstand van 5 punten 39 - 34. Na de pauze vergrootte Optima hun voorsprong tot 12 punten  maar een collectief sterker Black Sheep nam de wedstrijd terug in handen via Yente en Tom (4 bommen). Sportieve wedstrijd die gespeeld werd in een tropische temperatuur.
 
Punten: Sander 16, Kevin 6, Lander 4, Wim 7, Joris 5, Yente 14, Tom 14, Gert-Jan, Marco 5, Tomas 2
 
 
 
Black Sheep A - Maasmechelen B: 62 – 61

In de eerste periode werkten de bezoekers knap af en de thuisploeg, zonder Lander en Joris, zag Marco ook al uitvallen na 20 seconden met een schouderblessure. Sander hield ons in de match en aan de rust was de achterstand niet onoverkomelijk: 33 – 38.

Na de pauze verdedigde BS sterk in een zone tegen de grotere tegenstander. Het werd weer een nek aan nek race en in een prangend slot kon de thuisploeg de punten aan het Demerstrand houden. Knappe zege, in verdediging gewonnen.

Punten: Sander 28, Tom 10, Wim 8, Tomas 1, Mike 6, Gert-Jan 3, Yente 6  
 
 

Black Sheep A - Gems: 71 – 69

Onze eerste thuismatch van het seizoen serveerde al onmiddellijk de derby tegen de buren van Gems. Na een gelijkopgaand eerste quarter ( 11 – 12 ) kon BS en kleine kloof slaan onder impuls van Wim en een niet te stoppen Lander. Rust: 30 – 23.

Na de pauze naderden de agressief acterende bezoekers maar de thuisploeg hield het been stijf. In een prangend slot op 8sec. van het einde vergat de timekeeper de tijd te starten. Op twee sec. van het einde nog een wanhoopspoging van Vanhove maar die miste. De score van de gelijkmaker viel na het eindsignaal. Spannende derby, jammer dat er een verliezer moest zijn.

Punten: Wim 12, Sander 17, Tomas 5, Lander 14, Cees 4, Tom 3, Marco 9.